Türk Hamamı - Avcılar Hamam
187
page-template-default,page,page-id-187,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
 

Türk Hamamı

Avcılar Geleneksel Türk Hamamı

Kese Köpük Masajı

Avcılar Hamam mutluluk hormonunu tetikler.
Hamamın sıcaklığı vücuttaki seratonin ve endorfin adı verilen mutluluk hormonlarını etkiler . Mutluluk hormonlarının salgılanmasıyla birlikte beden dinlenir ve zihin tüm gün açık olur. Böylelikle kendinizi mutlu hissedersiniz.

Ölü derilerden kurtulun.
Hamamın en önemli faydalarından biri de ölü deriyi vücuttan atarak vücudun yenilenmesini ve derinizin nefes almasını sağlar.

Hamam bağışıklık sistemini güçlendirir.
Hamamlar soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklara karşı birebir şifa olarak biliniyor. Bilinen bir diğer faydası da sıcaklığın etkisiyle kan içerisinde bulunan hücrelerin artmasına yardımcı olur ve mikroplara karşı direnci artırır.

Hamam sıcağı eklemlere ve adalelere iyi geliyor.
Hamam sıcağı eklemlerinizi ve kaslarınızı gevşeterek rahatlatır. Bu sayede kas ağrılarınızı tedavi eder.

Sinüs tıkanıklığına karşı hamam en iyi çözüm.
Özellikle mevsim değişiklik dönemlerinde soğuk havanın etkisiyle sinüs tıkanıklığı en çok görülen rahatsızlıklardan biridir. Hamamın içerisinde bulunan sıcak hava solunduğunda ilk olarak sinüsleri açar ve rahat nefes alımını sağlar.

Vücudun nefes almaması stresi tetikler.
Yapılan araştırmalara göre stresin en büyük tetikleyicilerinden bir tanesi de vücudun nefes alamamasıdır. Hamam vücuttaki gözenekleri ölü derilerden kurtararak vücudun nefes almasını bu sayede stresi de vücuttan uzak tutar ve rahatlayarak hafiflemesini sağlar.

Hamam yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Türk Hamamı Farkı Nedir?

Türk hamamları diğer hamam türlerinden farklı olduğu için insanlar tercihlerini zevklerine göre yapmaktadır. Her hamam temizlik esaslıdır. Bu ayrımlardan herhangi birini tartışmamız gerekirse, bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Türk hamamlarında ilk dikkatinizi çeken şeylerden biri, bay ve bayan küvetlerinin ayrı tutulmasıdır. Türk hamamlarında kültürel nedenlerle cinsiyete göre farklı hamamlar kullanılmaktadır. Roma’da kullanılan onsen, sauna ve Türk hamamlarının kaynağı olan “thermae” yapılar ise pek fark yaratmıyor bu durum.
  • Ayrıca hamam ve masaj da ayrılmaz iki konudur. Türk hamamlarının yüksek nem ve sıcaklık oranları cildi yumuşatır, kir ve ölü derinin temizlenmesini kolaylaştırır. Türk hamamında belirli bir süre kaldıktan sonra kese ve masaj uygulamaları ile daha fazla arınma ve rahatlama sağlanır. Geleneksel olarak, böyle bir prosedür diğer banyo türlerinde uygulanmaz.
  • Kaplıcalar ve saunalar Türk hamamlarına en çok benzeyen yapılardır. Kaplıcalar ile hamamlar arasındaki temel fark, bu yapıların termal lokasyonlarda inşa edilmiş olmalarıdır. Türk hamamı yapımına böyle bir ihtiyaç yoktur. Ayrıca kaplıca kullanımları Türk hamamlarına göre daha geniş bir kullanım alanına sahiptir. Sauna ise daha basit bir yapı olarak dikkat çekiyor. Ayrıca saunadaki sıcaklık Türk hamamından önemli ölçüde daha yüksektir ve nem seviyesi daha düşüktür.
  • Diğer medeniyetlerden daha az bilinen hamamlar da vardır. Bunlara Kore hamamları, “onsen” olarak bilinen Japon hamamları ve “banya” olarak bilinen Rus hamamları dahildir. Türk hamamları ve bu tür hamamların önemli farklılıkları vardır. Onsenler kaplıca gibi termal bölgelerde bulunurken, banyolar hamamlardan daha çok sauna ya benzer. Türk hamamlarından farklı olarak Kore küvetleri, bağımsız olarak düzenlenmiş sıcaklıklara sahip farklı alanlara sahiptir.
Telefon
WhatsApp